ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΧΟΡΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΟΥΔΑ»

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Νισύρου συγκέντρωση, έγινε η παρουσίαση του μουσικού λευκώματος «Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΧΟΡΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΟΥΔΑ», το απόγευμα του Σαββάτου 12 παρελθόντος Αυγούστου, παρουσία, του Σεβ/του μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, (ο οποίος μετέφερε και την ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου), του δημάρχου Νισύρου κ. Χρ. Κορωναίου, του πρώην υπουργού κ. Γ. Νικητιάδη, και των προϊσταμένων των τοπικών αρχών.

Το μουσικό λεύκωμα παρουσίασαν οι, Γιάννης Χαρτοφύλης, Ασημένη Μπίλλη και Φλώρα Πατρίκη, ενώ η Αννα-Μαρία Καρακωνσταντίνου, απήγγειλε σχετικό με την ενσωμάτωση ποίημα του Φώτη Βαρέλη, δοθέντος ότι το λεύκωμα αποτελεί τη συμμετοχή της Εταιρείας στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα πατρίδα.

Τραγούδησαν, από μικροφώνου οι, Κατερίνα Μαραγκού, Παναγιώτα Δανασή και Δημήτρης Λογοθέτης, και από τους ψηφιακούς δίσκους, οι Μαρίκα Γιαννιού, Καλλιόπη Χάσκα, π. Ευστάθιος Αρκαμούζης και Άννα-Νεκταρία Χαρτοφύλη.

Στη συνέχεια, ο σύλλογος γυναικών Νισύρου χόρεψε τοπικούς χορούς και η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά τοπικών γλυκισμάτων και κυρίως λουκουμάδων.

Στις 14 Νοεμβρίου, εορτή του πολιούχου της Ρόδου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, στις 7 το απόγευμα, με συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Άθλησης δήμου Ρόδου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, την Ομοσπονδία παροικιακών σωματείων Ρόδου και το σύλλογο Νισυρίων Ρόδου η ΠΟΡΦΥΡΙΣ.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Εταιρείας συνοδευόμενος από τον π. Ευστάθιο Αρκαμούζη και την Γεν. Γραμματέα Ειρήνη Κατσιματίδου, επεσκέφθησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του προσέφεραν το λεύκωμα. Κατά τη μακρά συζήτηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα προβλήματα του νησιού μας και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα της γεωθερμίας. Τέλος, δεσμεύτηκε να επισκεφθεί τη Νίσυρο στις 7 Μαρτίου του 2018, επέτειο της ενσωματώσεως. Προς το σκοπό αυτό ο δήμαρχος Νισύρου απέστειλε αμέσως σχετική πρόσκληση. Η επίσκεψη αυτή επισημοποιήθηκε τις επόμενες μέρες.

  • Προσφορά του μουσικού λευκώματος στον Πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας.