ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, στον Πειραιά, έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου του 2011 πανηγυρική εκδήλωση για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας μας με ομιλητές τους γνωστούς γεωλόγους καθηγητές του πανεπιστημίου Αθηνών και φίλους της Νισύρου κ. κ. Δημ. Παπανικολάου, Ευθ. Λέκκα και Παρ. Νομικού, με προβολή εικόνων από την έρευνα των υποθαλασσίων ηφαιστείων στον πέριξ της Νισύρου θαλάσσιο χώρο. Το πλήθος του κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα απήλαυσε την επιστημονική κατάρτιση των ομιλητών οι οποίοι με γλαφυρότητα ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τα γεωλογικά θέματα της Νισύρου. Ακολούθησε η απονομή διπλωμάτων τιμής με πλακέτες σε πρόσωπα που έχουν βοηθήσει παντοιοτρόπως την Εταιρεία.

  • Ο καθηγητής κ. Δ. Παπανικολάου παρουσιάζει την εισήγησή του. Διακρίνονται επίσης ο καθηγητής κ. Ευθ. Λέκκας και η Λέκτωρ Δρ. Παρ. Νομικού.

  • Τμήμα του ακροατηρίου.Στην πρώτη σειρά ο βουλευτής κ. Κασσάρας.

  • Επίδωση τιμητικού Διπλώματος και πλακέτας στον καθηγητή κ. Αντ. Αντάπαση

  • Απονομή τιμητικού Διπλώματος στον Μεγάλο ευεργέτη της Εταιρείας μας και της Νισύρου κ. Κώστα Ν. Γιαννίδη, εκπρόσωπο της οικογενείας Αφών Γιαννίδη.

  • Επίδωση τιμητικού Διπλώματος και πλακέτας στον Πρόεδρο του συλλόγου Νισυρίων Αθηνών-Πειραιώς κ. Ι. Χαρτοφύλη.

  • Οι καθηγητές του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Δ. Παπανικολάου, Ευθ. Λέκκας και Π. Νομικού αναλύουν τα συμπεράσματα από πολυετή έρευνα του ηφαιστείου της Νισύρου τα οποία δημοσίευσαν στον 16ο τόμο των "Νισυριακών" κατά την παρουσίαση του τόμου στον Πειραιά.

  • Από την παρουσίαση τόμου των "Νισυριακών" στην Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς. Ο Υπουργός Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδης, οι βουλευτές κ.κ. Β. Χρύσης και Γ. Νικητιάδης και πλήθος κόσμου παρακολουθούν την εκδήλωση.